top of page

Massages

In mijn praktijk bied ik verschillende massages aan.

Naar aanleiding van een intake kijken we welke massage bij u past.

Intake zit bij de eerste behandeling, de massage tijd zal de eerste keer korter zijn. 

 

Schoudermassage

Klachtgerichte massage

Tijdens de klachtgerichte massage maak ik gebruik van verschillende technieken. Aan de hand van de inteak bespreek ik met je welke technieken ik zal toepassen. Dit kunnen o.a. bindweefsel, cupping en/of triggerpoint technieken zijn. 

Bindweefsel

Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste deel uit bindweefsel, en komt voor in het gehele lichaam. Bindweefsel zorgt voor stevigheid tussen de cellen, weefsels en organen.

Een bindweefselmassage is een stevige massage van de dieper gelegen huidlagen. Door de verschillende handgrepen en zo nodig het gebruik van cupping wordt de doorbloeding gestimuleerd. Een bindweefselmassage is in het begin zeker niet pijnloos. Na de behandeling kan er vermoeidheid optreden en soms zijn er ook blauwe plekken zichtbaar. Deze trekken gelukkig snel weer weg.

Bindweefselmassage kan gegeven worden op de rug, buik, benen, armen, borstbeen. Deze massage is een goede vorm bij o.a. hoofdpijn en migraine, maag-darm aandoeningen, littekens, houdingsklachten, menstuatieklachten.

Triggerpoints

Veel mensen hebben last van pijn, dit kan bijvoorbeeld komen door een verkeerde houding, stress of weinig bewegen. Hierdoor kunnen spierknopen ontstaan, ook wel triggerpoint genoemd. Triggerpoints zijn plaatselijke kramp plekken in een spier, die daardoor niet meer vanzelf kunnen ontspannen. Door de massage en stretch technieken worden de triggerpoints behandeld zodat de kramp en de uitstralende pijn geleidelijk verdwijnt.

Ontspannigsmassages

Ontspannigsmassage

Ontspanningsmassage is ontspannend voor lichaam en geest.  Doormiddel van rustige strijkingen en met het gebruik van (warme) olie wordt het lichaam gemasseerd. Je voelt je spieren losser worden en door de zachte langzame wrijving met de olie word je weer kalm en kun je, je heerlijk ontspannen. 

Zwangerschapsmassage

Jouw zwangerschap is een bijzonder moment uit je leven.

Daar past een heerlijke zwangerschapsmassage bij. De massage kan zwangerschapskwaaltjes verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. Maar ook als je geen klachten hebt is het heerlijk om deze massage te ontvangen.

De massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder en kind.

Tijdens de massage zorgen we dat je comfortabel ligt door te gebruik maken van een groot kussen.

Zwangerschapsmassage wordt gegeven vanaf het tweede trimester (16 weken) van de zwangerschap. 

Na de massage ben je lekker ontspannen en kun je er weer helemaal tegen aan.

Hot-Stone Massage

Hot-Stone massage is een diepe warme ontspannen massage van het lichaam doormiddel van handen en warme stenen. De warmte van de stenen dringen diep door in de spieren, dit geeft een heerlijk ontspannen effect op vermoeide en pijnlijke spieren. En geeft je nadien energie.

Bij deze massage is het wenselijk dit vooraf bij de boeking aan te geven, dit omdat de stenen een hele tijd nodig hebben om goed warm te worden. 

Hotstone massage wordt niet gegeven als het buiten warmer is dan 25 graden, dit omdat het lichaam dan meer moeite heeft met het afkoelen van het lichaam.

Hotstone-rugmassage

Indiase hoofdmassage

Deze massage wordt gegeven om hoofd, nek en schouders te ontspannen. Daarnaast wordt ook de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd. Perfect om het hoofd weer leeg te maken.

Bamboemassage

Bamboestokmassage

De bamboe massage is ontspannend, maar vooral stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt. De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie. De massage is vooral fijn voor mensen die van een stevigere massage houden en bij vastzittende spieren. Tijdens deze massage maak ik gebruik van bamboestokken.

bottom of page