top of page

Nieuws

Juni 2023

Afgelopen weken heb ik op woensdag de module Triggerpoint therapie gevolgd bij Mood massage opleidingen. Ik heb weer veel geleerd, en wat mooi dat ik dit direct in kan zetten bij de klachtgerichte massage behandeling.

Veel mensen hebben last van pijn, dit kan bijvoorbeeld komen door een verkeerde houding, stress of weinig bewegen. Hierdoor kunnen spierknopen ontstaan, ook wel triggerpoint genoemd. Triggerpoints zijn plaatselijke kramp plekken in een spier, die daardoor niet meer vanzelf kunnen ontspannen. Door de massage en stretch technieken worden de triggerpoints behandeld zodat de kramp en de uitstralende pijn geleidelijk verdwijnt.

En als dat nog niet genoeg was,  ben ik op vrijdag en zaterdag bij Dansage geweest om nog meer mooie technieken te leren, om te masseren met de onderarmen. Deze keer kwamen de benen, armen en gezicht aanbod. Heerlijk om te krijgen en ook om te geven. Deze technieken zijn fijn tijdens een ontspanningsmassage, maar zeker ook bij een klachtgerichte massage.

juli - september 2022

Ik wil blijven leren in het mooie massage vak, in deze zoektocht kwam ik tot de ontdekking dat ik ook met mijn onderarmen wil leren masseren. Daarin kom je ook verschillende massagevormen tegen. Degene die me het meeste aansprak is Dansage. Dit is een massage die doormiddel van de (rustige klassieke) muziek, de massage een flow geeft, waarin je heerlijk kunt ontspannen en mee wordt genomen in de muziek. Door het werken met de onderarmen kan ik dieper werken in de spieren wat een ontspanning en extra aandacht geeft aan spanningsgebieden.

Ik heb in juli de practitioner 1 gevolg en in september heb ik de eerste dag gevolgd van practitioner 2. Ik gebruik de geleerde technieken nu in mijn ontspanningsmassages. 

foto 01_edited.jpg

maart 2022

Vanuit mijn klanten kreeg ik steeds vaker de vraag of ik ook een klacht kan masseren. Ik merkte dat ik hier meer van wilde weten en ben gaan kijken naar een volgende stap om ook meer klachtgericht te kunnen masseren. Dit is de bindweefselmassage geworden. Deze heb ik op donderdag 17 maart afgerond bij Mood massage opleidingen. Bindweefselmassage is een mooie massage om gericht te werken aan een klacht.

IMG_8030.JPG
diploma.JPG
bottom of page