Massage

In mijn praktijk biedt ik verschillende massages aan.

Naar aanleiding van een intake kijken welke massage bij u past.

Intake zit bij de eerste behandeling, de massage tijd zal korter zijn. 

Vanuit mijn klanten kreeg ik steeds vaker de vraag of ik ook een klacht kan masseren. Ik merkte dat hier meer van wilde weten en ben gaan kijken naar een volgende stap om meer klachtgericht te kunnen masseren. Dit is de bindweefselmassage geworden. Ik hoop deze cursus snel af te ronden.

 

Klachtgerichte massage

Bindweefselmassage

Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste deel uit bindweefsel, en komt voor in het gehele lichaam. Bindweefsel zorgt voor stevigheid tussen de cellen, weefsels en organen.

Een bindweefselmassage is een stevige massage van de dieper gelegen huidlagen. Door de verschillende handgrepen en zo nodig het gebruik van cupping wordt de doorbloeding gestimuleerd. Een bindweefselmassage is in het begin zeker niet pijnloos. Na de behandeling kan er vermoeidheid optreden en soms zijn er ook blauwe plekken zichtbaar. Deze trekken gelukkig snel weer weg.

Bindweefselmassage kan gegeven worden op de rug, buik, benen, armen, borstbeen en gezicht. Deze massage is een goede vorm bij o.a. hoofdpijn en migraine, maag-darm aandoeningen, littekens, houdingsklachten, menstuatieklachten.

Na de bindweefsel technieken ga ik de massage verder met een ontspanningsmassage.

Ontspannigsmassages

Klassieke Massage

De klassieke massage, ook wel Zweedse massage genoemd, is vooral gericht op het soepel maken van spieren en het wegmasseren van pijnlijke spierknopen en verklevingen onder de huid. De massage draagt bij aan het verbeteren van de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.  Deze massagevorm is geschikt voor iedereen met of zonder pijnklachten.

Ontspannigsmassage

Ontspanningsmassage is ontspannend voor lichaam en geest.  Doormiddel van rustige strijkingen en met het gebruik van (warme) olie wordt het lichaam gemasseerd. Je voelt je spieren losser worden en door de zachte langzame wrijving met de olie word je weer kalm en kun je, je heerlijk ontspannen.

Hot-Stone Massage

Hot-Stone massage is een diepe warme ontspannen massage van het lichaam doormiddel van handen en warme stenen. De warmte van de stenen dringen diep door in de spieren, dit geeft een heerlijk ontspannen effect op vermoeide en pijnlijke spieren. En geeft je nadien energie.

Bij een hot-stone massage is het wenselijk dit vooraf te boeken, dit omdat de stenen een hele tijd nodig hebben om goed warm te worden. 

Hotstone massage wordt niet gegeven als het buiten warmer is dan 25 graden, dit omdat het lichaam dan meer moeite heeft met het afkoelen van het lichaam.

DSC00434.JPG

Indiase hoofdmassage

Tijdens de massage van de schouders, nek en hoofd wordt niet alleen voor ontspanning gezorgd, maar ook wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd. Perfect om het hoofd weer leeg te maken.

Bamboemassage

De bamboe massage is ontspannend, maar vooral stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt. De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie. Tijdens deze massage maak ik gebruik van bamboestokken.

Voetmassage

Voor een heerlijke ontspanning. Dit kan ook in combinatie met een andere massage.

Zwangerschapsmassage

Het is een heerlijke ontspanningsmassage voor de zwangere vrouw. De massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. De massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder en kind. Zwangerschapsmassage wordt gegeven vanaf het tweede trimester van de zwangerschap.